Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Чланови ПГП са Србијом Државног збора Словеније посетили Сврљиг

Чланови Посланичке групе пријатељства са Србијом Државног збора Словеније, који су јуче допутовали у Београд и састали се у  Народној скупштини Републике Србије са министром спољних послова Ивицом Дачићем, посетили су данас Сврљиг.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је јуче делегацију Парламентарне групе пријатељства са Србијом у словеначком парламенту коју предводи председник групе Предраг Баковић, а која се налази у узвратној посети Народној скупштини Републике Србије.

Састанку је поред представника из Словеније и ПГП-а присуствовао и председник Посланичке групе пријатељства у Скупштини Србије са Словенијом, народни посланик Милија Милетић.

Након састанка у Београду, Словенци са својим колегама обишли су Град Ниш, разговарали су са градоначелником Дарком Булатовићем и начелницом Нишавског управног округа Драганом Сотировски.

Данас су обишли Општину Сврљиг и имали прилику да се упознају са стањем у привреди, али и да разговарају о туризму, култури и пријатељству двеју земаља. Састанку у Сврљигу присуствовали су представнии локалних јавних предузећа и установа, као и привредници из Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг