Општина Сврљиг

Радетова 31, 18360 Сврљиг

+381 (18) 821 018

Контакт телефон

Радно време

Пон. - Пет. 7:00 – 15:00

Одржана друга ,,Пихтијада“ у Сврљигу

У Сврљигу је одржана друга по реду манифестација ,,Пихтијада“.

Ова манифестација траје два дана, а почиње на Крстовдан када се припремају пихтије, а завршава се дегустацијом и одабиром најбољих пихтија на Богојављање, 19. јануара.

Ове године прво место освојила је трочлана екипа ,,Мин Див“ из Сврљига, друго је припало екипи ,,Мајстори“, такође из Сврљига, док је треће место освојила екипа ,,УГ Корман“ из Алексинца.

Овогодишњи победници ,,Пихтијаде'', фото: Марко Миладиновић, ПР
Овогодишњи победници ,,Пихтијаде“, фото: Марко Миладиновић, ПР

Све учеснике, мајсторе у припремању пихтија, поздравила је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и честитала на освојеним медаљама и захвалницама.

Награде је уручио директор Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг Мирослав Марковић, установа која је била организатор ове манифестације по други пут.

Најновије на порталу Општине Сврљиг

Извештај о реализованој расподели средстава за суфинансирање спортских организација из буџета општине Сврљиг у 2022. години

Извештај о реализованој расподели средстава за суфинансирањеспортских организација из буџета општине Сврљиг у 2022. години.

Опширније

Рани јавни увид поводом израде просторног плана подручја посебне намене мреже магистралних и разводних гасовода источне Србије са елемементима детаљне регулације

Рани јавни увид поводом израде просторног плана подручја посебне намене мреже магистралних и разводних гасовода

Опширније

Председник општине Сврљиг