Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.
ВАНРЕДНО СТАЊЕ СВРЉИГ

На територији општине Сврљиг нема случајева заразе корона вирусом

На територији сврљишке општине нема пацијента који су позитивни на корона вирус, и не постоји ниједан разлог за ширење панике и хистерије, поручила је јутрос председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Она је обавестила јавност да су Основна школа ,,Добрила Стамболић“, Средња стручна школа ,,Душан Тривунац Драгош“ и Предшколска установа ,,Полетарац“ обуставили рад због увођења ванредног стања у земљи.

Такође, по речима председнице општине Сврљиг локални Дом здравља ,,Др Љубинко Ђорђевић“ има сва неопходна медицинска средства која су потребна у овом тренутку и нема разлога за панику. Иначе, у Дому здравља 24/7 доступан је број за хитне позиве 821-402.

Када је у питању Јавно комунално стамбено предузеће ,,Сврљиг“, директор Јован Ђорђевић обавестио је јавност да је ово предузеће обезбедило сва потребна дезинфекциона средства за рад у свим објектима ЈКСП ,,Сврљиг“. Он је рекао да ће веома брзо бити донешена одлука да ли ће пијаца радити четвртоком у Сврљигу, као и одлука о организовању вашара у априлу.

Моле се сви грађани Сврљига старосне доби 65 година и старији да поштују упутства Владе Србије и без преке потребе не излазе из својих домова. Екипе Центра за социјални рад Сврљиг и Црвеног крста, у сарадњи са Општином Сврљиг, биће ангажоване на терену и у служби грађана.

Председница општине Јелена Трифуновић позвала је све грађане уколико примете да долази до неоснованог подизања цена прозивода да се обрате и случај пријаве на телефон 011/26-99-610.

У овим тренуцима најбитније је да се понашамо одговорно, да не уносимо тензију, страх и хистерију, поручила је председница Трифуновић.

Ванредно стање