Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.
ВАНРЕДНО СТАЊЕ СВРЉИГ

Конференција за новинаре председнице општине Сврљиг

Председница општине Сврљиг и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Јелена Трифуновић данас је на конференцији за новинаре обавестила јавност да на територији сврљишке општине нема заражених лица корона вирусом.

То не значи да неће бити оболелих. Ово намерно кажем јер морамо сви да схватимо озбиљност ситуације у којој се налазимо. Грађани морају да поштују одлуке, уредбе и наредбе које доноси Влада Републике Србије и Општински штаб за ванредне ситуације у Сврљигу, рекла је Јелена Трифуновић.

Она је истакла да су закључци и наребе Општинског штаба у складу са одлукама Владе Републике Србије.

ПРВЕ МЕРЕ

Због недостатака маски које не можете наћи у апотекама, требате знати да могу да се користе и памучне маске. Општина је ангажовала предузеће из Сврљига које шије маске, јавили су се волонтери и добровољци који ће на помоћи да сашијемо за сваког Сврљижанина по једну маску. Маске су памучне, могу да се перу, али нису за дужу употребу, поручила је председница општине.

МАСКЕ ПОДЕЉЕНЕ КАСИРИМА И ТАКСИСТИМА

Председница општине каже да је данас завршена подела заштитних маски возачима такси возила и радницима у маркетима, поготову онима који су у контакту са великим бројем људи, односно касирима.

Председница је обавестила јавност да је донета одлука да се затворе кладионице и објекти за клађене, козметички салони, фризерски салони, салони за масажу..

Угоститељским објектима је ограничено раднов реме од 10 до 18 часова.

То не значи да у неком наредном периоду, како се одлуке буду доносиле, неће бити и другачије, поручила је Трифуновићева.

Битно је да се поштују одлуке ограничења кретања, јер су све мере у вашу корист, због вашег здравља и свих нас, рекла је Јелена Трифуновић.

Трифуновићева је истакла да сви треба да поштују прописе које доноси Влада и Општина, а поготову да се поштују мере хигијене како би се спречило евентуално ширење заразе корона вируса.

CALL CENTAR – ДОСТУПАН ОД 8 ДО 15 ЧАСОВА

018/ 824035 – Пријаве старих особа, немоћних, лошијег имовног стања за набавку намирница и лекова

ПРИЈАВИТЕ ЉУДЕ КОЈИ СУ ДОШЛИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Председница општине је апеловала на све грађане да се не устручавају него да што пре пријаве, уколико имају сазнања, лице које је скоро дошло из друге земље, поготову из жаришта корона вируса. Такве пријаве упућују се на број телефона 018/ 824035 а подаци ће одмах бити упућени Полицијској станици.

Ванредно стање