Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана промоција новог туристичког каталога општине Сврљиг

Данас у 19 часова на купалишном комплексу ,,Базени Пастириште“ одржана је промоција новог туриситчког каталога општине Сврљиг који је изашао из штампе протекле недеље.

Процес израде каталога кренуо је у току прошле календарске године, на иницијативу тадашњег директора Центра за туризам, културу и спорт, а данас председника општине Сврљиг Мирослава Марковића.

Када говоримо о туризму овај базен је место где се на годишњем нивоу, током купалишне сезоне, окупи између 20.000 – 30.000 људи, рекао је Марковић.

Он је додао да је за време мандата у ЦТКС Сврљиг имао визију – да Сврљиг који заиста има велики број догађаја током године, прелепих туристичких дестинација и локалитета, добије један модеран и садржајан туристички каталог.

Раније су постојали неки покушаји каталога, али то је било доста скромније и није на прави начин представљало Сврљиг, рекао је Марковић.

Марковић је истакао да је још као помоћник предсендика општине марљиво радио на покретању туризма.

Тада смо обезбедили први буџет за Удружење ,,Тера Инкогнита“ које води Ненад Ранђеловић и почели са фото-колонијом која је дала један заиста берићетан плод, рекао је Марковић.

Иначе, о каталогу говорили су уредници директорка Центра Милена Ристић и радник ЦТКС Сврљиг Ненад Ранђеловић, а у име Општине Сврљиг поред председника Марковића присуствова је и заменик председника Општине Сврљиг Влада Пејчић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг