Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Општина Сврљиг подржала акцију ,,Дај педалу раку“

Сврљишко удружење жена ,,Етно форум“ подржало је и ове године активности на пројекту који спроводи Удружење жена оболелих од рака ,,Милица“ из Врњачке Бање ,,Дај педалу раку“.

Поред Удружења ,,Етно форум“, акцији се прикључио и председник општине Сврљиг Мирослав Марковић који је прочитао поздравни говор и симболично подигао заставу на којој је писало ,,Месец борбе против рака дојке“ на згради ОУ Сврљиг тачно у 12 часова, чиме се поред Београда, Ниша, Новог Сада и других градова и општина и Општина Сврљиг званично прикључила овој акцији.

‚‚Дај педалу раку“ је пројекат који шесту годину за редом Женски центар „Милица“ реализује под институционалним покровитељством Министарства здравља Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Института за онкологију и радиологију Србије, Института за онкологију Војводине, Клиничког центра Крагујевац и Клиничког центра Ниш.

„Дај педалу раку“ је ове године добило регионални карактер јер се вожњи подршке која ће се одржати 03. Октобра у градовима Србије прикључила и Словенија.

Подизањем заставе даће се старт за бициклистичку вожњу у 29 градова у Србији и Словенији.

Градови који су подржали кампању су Љубљана, Београд, Врњачка Бања, Крагујевац, Ниш, Нови Сад, Сремска Каменица, Сремске Митровица, Панчево, Врање, Сомбор, Чачак, Ужице, Ариље, Аранђеловац, Велико Градиште, Зајечар, Топола, Трстеник, Краљево, Кучево, Сврљиг, Смедерево, Горњи Милановац, Јошаничка Бања, Шабац, Суботица,Стопања, Лапово…

Најновије на порталу Општине Сврљиг