Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржан први сасатанак председника општине Сврљиг са директорима јавних установа и предузећа

У уторак, 10. новембра, одржан је први радни састанак директора јавних установа и предузећа са председником општине Сврљиг Мирославом Марковићем.

Сасатанак је одржан у сали СО Сврљиг и предузете су све неопходне и прописане мере у вези са заштитом од коронавируса.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић на почетку састанка упознао је присутне да финансијска ситуација није повољна и да постоје заостала плаћања. Марковић је поручио да ће се најпре испоштовати приоритети у плаћању, а то су новчана давања и финансијске помоћи за новорођенчад, децу, ученике и сл. а да ће се након тога реализовати и остале ставке које су предвиђене буџетом.

У име Центра за социјални рад састанку је присуствовала директорка Јелена Ђорђевић која је такође истакла да су средства највећи проблем ове социјалне установе.

Директор ПУ ,,Полетарац“ Дејан Милетић истиче да су радови на изградњи новог дела вртића финиширани, те да се наредних дана, до краја недеље, очекује и потврда за рад – односно употребна дозвола. Милетић је истакао да ПУ ,,Полетарац“ стриктно поштује мере и препоруке Владе и локалног штаба за ванредне ситуације, али да је без обзира на све мањи број деце присутан у вртићу, односно у току дана дође у просеку 80-90 деце.

Саша Голубовић, директор ОШ ,,Добрила Стамболић“ истиче да је једна група ученика кренула са онлајн наставом због тога што је установљено да је једно дете заражено коронавирусом. Голубовић каже да нема других случајева код деце, а ни код запослених лица. Што се тиче финансијске ситуације, ни у овој установи није сјајна, поручио је директор Голубовић.

Иначе, у току јучерашњег дана расписан је конкурс за директора ОШ ,,Добрила Стамболић“.

По речима Саше Голубовића ђачка кухиња не ради и неће радити до краја године, а у балон сали, из превентивних разлога, се не изводи настава.

Директор ССШ ,,Душан Тривунац Драгош“ Бојан Петровић каже да је ова установа предузела све прописане мере у вези са заштитом од вируса Ковид-19, јер како је истакао, у Средњој школи се ради са најризичнијим узрастом деце која су присутна свуда и на сваком месту.

Милена Ристић директорка Центра за туризам, културу и спорт презентовала је новоизрађени пројекат зграде за који је потребно обезбедити одређена средства за преуређење струје у објекту.
Ристићева је говорила и о текућем одржавању базена и осталим обавезама ЦТКС Сврљиг. Она је најавила одржавање манифестације ,,Дани Гордане Тодоровић“ онлајн, као и излазак још једне књиге у оквиру Библиотеке ,,Гордана Тодоровић“.

На састанку је било речи о раздвајању туризма, културе и спорта, што би у преводу значило да ће у наредној години уместо Центра за туризам, културу и спорт бити основан Центар за културу и Туристичка организација, док ће спорт бити поверен Спортском савезу општине Сврљиг.

Директор ЈКСП ,,Сврљиг“ Јован Ђорђевић говорио је о зимској служби и припремама за зимско одржавање путева кроз сврљишку општину. Он је истакао да је све спремно и да је сва механизација исправна. Он је поручио да у ЈКСП ,,Сврљиг“ недостају радно ангажовна лица, те наговестио да ове године и следеће укупно у пензију одлазе 5 лица, што ће створити додатне проблеме и оптерећења фирми, имајући у виду забрану запошљавања у јавном сектору.

Седници нису присуствовали директор Дома здравља др Љутомир Давидовић и повереник Црвеног крста Јовица Божиновић.

Фотографије: Марко Миладиновић, ПР

Најновије на порталу Општине Сврљиг