Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Уз помоћ Општине Сврљиг постигнут договор између ,,Србијашуме“ и МЗ Црнољевица

Јутрос је у канцеларији председника општине Сврљиг одржан састанак представника ,,Србијашуме“ и МЗ Црнољевица како би се договорили о условима извожења пале шумске грађе услед временских непогода.

Посредством општине Сврљиг коначно је постигнут позитиван договор и представници села одобрили су да се користи сеоски пут за изожење пале дрвне грађе.

По речима надлежних из ЈП ,,Србијашуме“, по најновијим проценама, на Сврљишким планинама пало је око 50.000 кубних метара шуме.

,,Србијашуме“ шумску грађу извозиће сеоским путем, а након завршетка послова, све три стран (Општина, Србијашуме, Месна заједница) сагласиле су се да потпишу споразум којим се ЈП ,,Србијашуме“ и Општина обавезују да доведу пут у првобитно стање и додатно га ревитализују и асфалтирају.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић поручио је да је пронађено најбоље решење за село и да ће поред поправке пута село добити и асфалт, те уређене канале и нове пропусте, где год је то потребно.

Састанку су присуствовали поред председник Мирослава Марковића и помоћник директора ,,Србијашуме“ Братислав Дикић, представник ,,Србијашуме“ из Сврљига Милан Виденовић и два представника МЗ Црнољевица.

Најновије на порталу Општине Сврљиг