Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

За развој привреде и пољопривреде 60.000 евра

У понедељак, 22. јануара, у канцеларији председника општине Сврљиг Мирослава Марковића потписан је уговор о реализацији пројекта подршке предузетницима и пољопривредницима на територији сврљишке општине.

Невладина организација “Help” најавила је пројекат подршке предузетницима и пољопривредницима на територији општине Сврљиг, конкретно, помоћ ће бити усмерена ка 20 предузетника и пољопривредника који ће добити средства у вредности 60.000,00 евра у оквиру пројекта “Инклузија и економско оснаживање на Западном Балкану”.

Сања Митић, представница организације “Help”, истакла је да је општина Сврљиг партнер у овом пројекту са учешћем од 40%.

Циљ пројекта је пружити подршку у покретању нових бизниса или унапређењу постојећих, а посебан нагласак стављен је на очување животне средине.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић захвалио је овој организацији на дугогодишњој сарадњи која увек резултира бенефитом за грађане Сврљига. Марковић је најавио да ће Општина детаљно упознати грађане са пројектом кроз низ јавних позива и радионица.

Најновије на порталу Општине Сврљиг