Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

У будућем периоду боља сарадња између Сврљига и Ниша

Јутрос су се у Нишу састали градоначелница Ниша Драгана Сотировски са председником општине Сврљиг Мирославом Марковићем и народним послаником Милијом Милетићем како би разговарали о будућој сарадњи.

Наиме, било је речи о сарадњи у областима привреде, пољопривреде, инфраструктуре, културе, спорта и туризма града Ниша и општине Сврљиг.

Градоначелница Сотировски је иницијативу за сарадњу покренула још док је била на месту начелнице Нишавског управног округа, а сада то реализујемо у дело, рекао је народни посланик Милија Милетић.

Он додаје да се Ниш много брже развија него ранијих година и да поред Ниша и Сврљиг има велику шансу да крене путем бољитка.

Ниш као центар југоистока Србије повлачиће велике пројекте у свим сегментима који ће побољшати живот свих грађана. Ти исти пројекти биће доступни и малим општинама као што је наша и то је шанса за нас, рекао је Милетић.

Милетић је потврдио да са наставком заседања у Народној Скупштини Републике Србије наставља са радом и залагањем за Сврљиг, Ниш и југоисток Србије и поручио да ће се борити да југоисток Србије у новој Влади добије бар једног министра са југоистока.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић истакао је да Сврљиг види шансу у развоју привреде и туризма, те да је близина Ниша и сарадња са градом веома битан сегмент у реализацији многих планова.

Најновије на порталу Општине Сврљиг