Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Трећа конференција за медије председника општине Сврљиг

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић данас је одржао трећу конференцију за медије, а између осталог говорио је о актуелном проблему великог броја паса луталица на улицама Сврљига.

Имали смо најбољу намеру да тај проблем решимо пре почетка школске године, али из разлога који нису били директно на Локалној самоуправи проблем великог броја паса луталица није решен, рекао је Марковић.

Председник општине каже да фирма која је за то била плаћена није обављала посао на најбољи начин.

Од стране нашег комуналног инспектора су ухваћени да су уместо да одвозе – довозили одређени број паса на нашу територију и тај случај је предат надлежнима који ће вршити даљу истрагу, рекао је Марковић.

На основу тих сазнања Општина Сврљиг одмах је, по налогу председника општине, раскинула уговор са фирмом која свој посао није обављала савесно.

Друга фирма ће бити одређена за хватање и одвожење паса, рекао је Марковић.

Он је додао да тај проблем не може бити трајно решен, јер по закону решавање паса луталица подразумева одвожење паса, вакцинацију, чиповање, стерилазацију и враћање на територију где су узети.

Председник општине је истакао да се увелико ради на проналажењу новог модела решења – евентуалним отварањем прихватилишта за псе на територији сврљишке општине.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић говорио је о проблему паса луталица, поништењу уговора са фирмом која је спроводила хватање и одвођење паса, као и о другим актуелностима

Publicerat av Општина Сврљиг Torsdag 10 september 2020

Најновије на порталу Општине Сврљиг