Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Развој туризма у Сврљигу уз подршку ЕУ и у сарадњи са општином Сокобања

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић и народни посланик Милија Милетић са својим сарадницима данас су се састали са председником општине Сокобања др Миодрагом Николићем како би разговарали о сарадњи двеју општина на пољу туризма.

Знајући да је Сокобања туристички развијена општина, те да се једним делом граничи са Сврљигом, председник општине Сврљиг Мирослав Марковић предложио је да сарадња буде интензивнија у погледу развоја туризма, али и у другим областима као што је пољопривреда, култура, спорт – ловни туризам и сл.

Конкретно, било је речи о заједничком наступању на предстојећим пројектима који ће бити расписани од стране Европске уније, а тичу се директно развоја туристичких места и малих средина које планирају да се озбиљно баве туризмом што укључује и развој села и нетакнуте природе.

Покушаћемо да са суседном општином Сокобања остваримо добру сарадњу, да заједно учествујемо на конкурсима и од њих препишемо бар део онога што раде по питању туризма, рекао је председник општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Такође, договорено је да обе општине приликом планирања буџета за 2021. годину уврсте и ревитализацију путева који спајају Сврљиг и Сокобању кроз села Лабуково са сврљишке и Раденковац са сокобањске стране.

Председник општине Сокобања др Мидораг Николић изразио је жељу да се сарадња између Сокобање и Сврљига интензивира, те да се туристички центри двеју општина што пре повежу и обједине туристичку понуду.

Он је истакао да велики број туриста који посећује Сокобању обилази и друге општине, а њихов предлог ће убудуће бити и општина Сврљиг, поред Књажевца, Ниша и других околних места.

Николић је предложио да нови састанак буде одржан у Сврљигу у просторијама Центра за туризам, културу и спорт где ће се прецизирати циљеви и поступци реализације договорених планова.

Најновије на порталу Општине Сврљиг