Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Представници Општине Сврљиг у оквиру кампање ,,Подршка локалним привредницима“ посетили фирму ,,Статус“

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић, председник СО Сврљиг Милан Михајловић и општински већник задужен за развој привреде Игор Николић обишли су данас у оквиру кампање ,,Подршка локалним привредницима“ фирму ,,Статус“.

Они су се састали са власнком ,,Статуса“ Бором Јовићем и са њим разговарали о стању у привреди, броју упошљених и даљем развоју овог привредног субјекта.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић истакао је да Општина мора имати јачу конекцију са својим привредницима, да им се нађе када им је потребна и да свим грађанима буде сервис.

Драго ми је да смо данас разговарали о многим темама које су битне за развој наше општине. Мишљења сам да требамо прво сагледати наше локалне привреднике и њима помоћи шта год је потребно како би се створили услови за нова упошљавања. Наравно, радимо на томе да доведемо и нове инвеститоре, али увек ће нам на првом месту бити наш локални привредник, рекао је Марковић.

Власник ,,Статуса“ Бора Јовић изразио је задовољство због посете која је данас уследила.

Он је истакао да га нико из Локалне самоуправе није обишао дужи низ година, те да је данашња посета знак добре будуће сарадње.

Председник СО Сврљиг Милан Михајловић поручио је да ће општина више улагати у локалне привреднике како би се створила озбиљнија прилика за проширење многих привредних капацитета.

Игор Николић, општински већник за привреду, истакао је да је направљен први корак организовањем овакве акције, а да у будуће следе резултати.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић рекао је да ће посете бити учесталије јер сарадња са привредницима мора бити на завидном нивоу, а све за добробит свих грађана Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг