Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Чвршћа сарадња Сврљига и Књажевца

Данас је у сали Општине Сврљиг одржан радни састанак председника општине Сврљиг Мирослава Марковића и његових сарадника са замеником председника општине Књажевац Браниславом Јосифовићем, помоћником председника општине Књажевац Мишелом Николићем и замеником председника СО Књажевац Игором Стевановићем.

Циљ састанка је био да Сврљиг и Књажевац – општине које се граниче направе искорак и учврсте сарадњу на пољу развоја инфраструктуре, пољопривреде и туризма.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић истакао је да ће први корак бити спајање Лукова са Књажевцем, то је уједно најближи пут и веома битан за становнике и једне и друге општине.

Марковић каже да је у процесу израда пројектне документације и решавање правно-имовинских спорова, што је први и неизбежан корак.

Знамо да велики број људи пореклом из Лукова, Влахова и осталих села у овом делу наше општине живи и ради у Књажевцу. Они за викенд долазе у своја села, а многи од њих кренули су да обрађују земљу и лично сматрам да ће веза изградњом пута Књажвевац – Сврљиг, преко Лукова, бити од великог значаја за све нас, рекао је Марковић.

Председник општине Сврљиг поручио је да је ово уједно иницијатива народног посланика Милије Милетића и књажевачког председника Милана Ђокића који су се залагали да се овај пут изгради и повежу две општине.

Поред тога што ћемо заједно градити пут, заједно ћемо узети учешће у пројекту ЛАГ-а који ће бити од изузетног значаја за обе општине, а тиче се директне помоћи у развоју општина које се граниче, каже Марковић.

Заменик председника општине Књажевац Бранислав Јосифовић изразио је задовољство што ће сарадња бити на обострано задовољство. Он је поручио да Књажевац и Сврљиг мора да сарађују и заједно да од ресорних министарстава траже помоћ у реализацији многих подухвата у будућности.

И једна и друга страна сложиле су се да наредни састанак буде одржан у најкраћем року у Књажевцу где ће се састати представници струке, односно тамошње Дирекције за изградњу и сврљишког Одсека за изградњу, комуналне делатности, пројектовање и надзор.

Најновије на порталу Општине Сврљиг