Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Председник општине Мирослав Марковић поручио да су деца апсолутни приоритет свих нас

Данас је Међународни дан детета, те се тим поводом јавности обратио председник општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић је истакао да су права и положај деце апсолутни приоритет свих нас.

У складу са тим претходних година највише је уложено у изградњу и реконструкцију оних установа и простора где бораве деца, односно ПУ ,,Полетарац”, ОШ ,,Добрила Стамболић” и ССШ ,,Душан Тривунац Драгош”.

Вртић ,,Полетарац“ је дограђен како би могао да прими већи број деце са листе чекања, основна и средња школа су реконстурисане извршена је реконструкција тоалета, учионица, кабинета, а додатно је побољшана енергетска ефикасност постављањем изолације и нове столарије, рекао је Марковић.

Он је поручио да је и градски парк заблистао новим сјајем јер је у претходном периоду доста реконструисан, а изграђене су и две нове стазе, постављене клупе за одмор, нови мобилијари и сл.

Планирамо изградњу још једног парка, идеја је да направимо још једно место за игру, рекреацију и уживање наших најмлађих, као и свих наших грађана, рекао је Марковић.

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.

Најновије на порталу Општине Сврљиг