Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана нова седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Данас је у сали СО Сврљиг одржана нова седница Општинског штаба за ванредне ситуације којом је председавао председник општине и командант штаба Мирослав Марковић.

На седници је било речи о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Сврљигу, а о томе је највише говорио директор Дома здравља др Љутомир Давидовић.

Директор Давидовић је истакао да је тренутно активних 56 случајева, те да је повећан прилив пацијената у ковид амбуланту сврљишког Дома здравља.

Како се могло чути на седници Штаба, овог вируса нема много међу школском децом, заражено је само двоје и они су доброг здравственог стања. Такође, речено је да је један наставник у Основној школи оболео од коронавируса и налази се у кућној изолацији.

Од медицинског особља двоје је позитивно у Дому здравља, рекао је Љутомир Давидовић.

Директорка Центра за социјални рад Јелена Станић истакла је да је једна радница ове установе заражена коронавирусом и да се налази у кућној изолацији.

Општи закључак је да нема много заражених у Сврљигу, укупно је нешто мало мање од 0,5% становника Сврљига позитивно на ковид 19, рекао је председник општине Мирослав Марковић.

Он је упутио апел свим грађанима да буду одговорни и да се придржавају прописаних мера и препорука Кризног штаба.

Замолио би све наше суграђане који славе да ове године славе обележе симболично, у кругу породце, уколико је то могуће, како би смо на сваки начин смањили ризик од ширења заразе, рекао је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг