Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Изградња првог јавног паркинга

Општина Сврљиг у току наредних дана креће у поступак изградње првог јавног паркинга.

Наиме, ради се о паркингу који ће растеретити улицу Гордане Тодоровић и биће намењен родитељима деце која су корисници услуга Предшколске установе ,,Полетарац“.

Тим поводом данас су председник општине Сврљиг Мирослав Марковић, представник Одељења за урбанизам Сретен Стевановић и директор ПУ ,,Полетарац“ Дејан Милетић разговарали о даљим корацима по питању изградње паркинга.

У плану је да се из вртића директно излази на паркинг, јер ће кроз двориште вртића бити изграђена стаза и капија директно до паркинга. Тиме ће се смањити гужве које се стварају у току дана, а повећаће се безбедност деце, што је превасходни циљ изградње паркинга.

Планирамо средимо зелени појас око паркинга, поставићемо и расвету и додатну ограду која ће физички одвојити паркинг од школе и вртића. Циљ је да наша деца буду безбедна и да саобраћај растеритемо у овој улици. Такође, поред родитеља који ће се паркирати док чекају своју децу, паркинг ће служиити и запосленим радницима у вртићу да се безбедно паркирају и биће намењен искључиво за те сврхе, рекао је Марковић.

Директор ПУ ,,Полетарац“ Дејан Милетић подржао је Марковићеву идеју и наговестио је пролећна уређења у дворишту ове образовне установе.

По речима председника општине Мирослава Марковића, уколико временски услови дозволе, радови би могли да почну и у току наредне недеље.

На крају договорено је да се у оквиру реконструкције овог простора постави заштитна ограда према Средњој школи, да паркинг добије два улаза, расвету, зелени појас и обележена паркинг места.

Од ЈКСП ,,Сврљиг“ општина ће затражити да уреди подлогу и детаљно очисти простор паркинга како би се што пре почело са обележавањем паркинг места, чуло се на данашњем састанку.

Најновије на порталу Општине Сврљиг