Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Марковић обишао села погођена невременом

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић јутрос је обишао села која су јуче погођена градоносним облаком и разговарао са мештанима на терену.

Са њим су кренули надлежни из пољопривредно-стручне службе и Општине како би се одмах на терену извршила процена штете на усевима.

На веома малом узорку који је од јутрос прикупљен, закључено је да плодови воћа, као што је вишња нису уништени, ни жито у пољима, док је кукурузов лист највише страдао.

У селима где има стрелаца није било проблема, ни града, док је у селима без противградних стрелаца причињена већа штета.

Председник општине Мирослав Марковић позвао је све пољопривреднике који нису осигурали своје усеве и имања да то што пре учине, у сарадњи са општином и општинским надлежним службама.

Приликом осигурања усева Општина помаже са 40% од укупних средстава, док држава и власник парцеле учествују са по 20%, рекао је Марковић.

По речима председника Марковића, наредних дана комисија ће извршити детаљну анализу нанете штете и записници ће одмах бити послати надлежном Министарству пољопривреде.

Најновије на порталу Општине Сврљиг