Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

ОБАВЕШТЕЊЕ ОУ СВРЉИГ ПОВОДОМ ПРУЖАЊА БЕСПЛАТНЕ ПРАВНЕ ПОМОЋИ!

Општинска управа Сврљиг обавештава јавност да се категорички дистанцира од пружања правне помоћи Снежане Милутиновић у страначким просторијама. Милутиновић, која је запослена у Општинској управи Сврљиг, обављала је послове правне помоћи до 09.02.2022. године, а од 09.02.2022. године распоређена је на радно место – послови грађанских стања у Одељењу за друштвене делатности и општу управу општине Сврљиг.

Нажалост, њен професионални интегритет је озбиљно доведен у питање због пријаве кршења радне етике и закона, конкретно због узимања мита (корупција). Ова озбиљна оптужба резултирала је правоснажном пресудом којом је Милутиновић осуђена на шест месеци затвора, односно две године условне затворске казне.

С обзиром на наведене околности, Општинска управа Сврљиг сматра да особа са оваквим оптужбама не би требало да пружа правну помоћ у било којем контексту, посебно не у страначким просторијама. Ова одлука је у складу с принципима одговорности, законитости и очувања угледа институције.

Подсећамо да Општинска управа Сврљиг не сноси одговорност за правне услуге које Милутиновић пружа изван својих званичних радних обавеза, те апелујемо на грађане да се консултују са овлашћеним и етичким професионалцима.

Најновије на порталу Општине Сврљиг