Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

УВЕК СА СВОЈИМ НАРОДОМ

Актуелни предсеник општине Сврљиг и по свему судећи, будући посланик у Скупштини Србије, Милија Милетић, данас је обишао већину сврљишких села и захвалио се житељима на подршци која му је пружена на ванредним парламентарним изборима.

proba 153

Наиме, Српска напредна странка, на чијој је посланичкој листи Милетић на 97. месту, на подручју Сврљига освојила је 66,5 одсто гласова. Општа је оцена да су гласови добијени захваљујући ангажовању и чињеници да је Милетић на овој листи.

proba 160

Ја сам поникао у овом народу и остајем уз народ без обзира што са места председника општине одлазим на функцију народног посланика. Мој прелазак на нову дужност не значи отуђење из ове средине. Напротив, наставићемо истим темпом да заједничким напорима решавамо проблеме овог поднебља од инфратсруктурних потреба до јачања привреде у циљу запошљавања, пољопривреде и развоја села да би задржали младе на селу и да искористимо шансу која нам се пружа у туризму.

proba 203

Наиме, надам се да ћу са функције посланика моћи још више да помогнем личним настојањем да се ово подручје више и боље сагледа у развојним финасијским плановима Републике Србије. Самтрам да на овај начин могу најбоље да се одужим свима који су гласали за мене али захвалан сам и онима који нису гласали јер сам убеђен да ће схватити која је права страна и на следећим, можда локалним изборима, придружити нам се, рекао је председник Милетић при обниласку села- Драјинца, Нишевца, Плужине, Грбавча, Преконоге, Извора, Бурдима, Околишта, Гушевца и Манојлице.

proba 172
Житељи свих села дочекивали су председника добродошлицом, по негде и по старом српском обичају уз со и хлеб и честитали му избор за народног посланика. Са житељима села које је посетио председник је разговарао о њиховим потребама и решавању инфраструктурних проблема.

proba 192

Примера ради, у Нишевцу је покренуто питањер загађивања Сврљишког Тимока. Одмах после разговора са мештанима председник је издао налог надлежним службама да се хитно провере све околности око овог проблема, изнађе решење и о томе буду обавештени житељи Нишевца. У већини села као проблем истицано је стање путева и предлагана градња нових праваца ради повезиванмја са суседним општинема.

proba 199

Практично председник је своју тренутну функцију увећао преузимањем истих обавеза али са више дистанце потврдјујући чињеницу да остаје у служби народа из којег је поникао и који га подржава и гласа за њега.

proba 177

Најновије на порталу Општине Сврљиг