Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Закључен уговор о уређењу пољских путева

Четрдесет представника локалне самоуправе, међу којима је била и председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, потписали су уговоре за реализовање преко 515 километара пољских путева. Уговор о уређењу пољских путева и угoвoр o кoмaсaциjи сa чeтири представника општина, потписала је проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, министар пољопривреде и заштите животне средине.

– Укупна вредност ове инвестиције је 645 милиона динара, а учешће Министарства је 425 милиона динара. Овим средствима ће се у наредних 120 дана уредити, односно ревитализовати преко 515 километара пољских путева, изјавила је проф. др Снежана Богосављевић Бошковић у Палати Србија.

– На ревитализацији путева биће ангажована домаћа предузећа, која ће извршити равнање терена, насипање шљунчаном или каменом подлогом путева и изградњу пропуста, где је то неопходно“, рекла је министар Богосављевић Бошковић.

Она додаје да ће ради великих последица које су недавне поплаве оставиле на сеоску инфраструктуру, министарство у оквиру мере ревитализација пољских путева, потписати данас уговоре и са 17 општина, у којима је била проглашена ванредна ситуација.

JT

Уређење пољопривредног земљишта изградњом или ревитализацијом пољских путева, представља једну од најзначајних мера којом ће се омогућити бољи услови живота и рада пољопривредника, али и свих других људи који живе у руралном подручју.

– Уређењем пољских путева биће омогућен лакши, безбеднији и ефикаснији транспорт пољопривредника али и пољопривредних производа, што има посебан значај за транспорт воћа и поврћа и осталих пољопривредних култура, истакла је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, након потписивања уговора.

Реализацијом ових уговора директну корист имаће више хиљада пољопривредника, јер ће ове путеве користити за одлазак и долазак до свог пољопривредног земљишта.

Најновије на порталу Општине Сврљиг