Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Тимови Министарства помажу Сврљигу

Тимови Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, заједно са надлежним јавним предузећима, организоваће наредних дана састанке са представницима Сврљига, како би што пре почело решавање проблема у тим општинама, најављено је jуче у Влади Србије.

Потпредседница владе и министарка Зорана Михајловић се, на другом по реду пријему за локалне самоуправе, састала са председницом општине Сврљги, Јеленом Трифуновић и народним послаником у Скупштини Републике Србије, Милијом Милетићем.

Председница општине Сврљиг истакла је потребу да буде изграђен још један мост преко реке Тимока, а као један од приоритета изнела је и аутоматизацију и осветљавање пружног прелаза који у тренутном стању представља опасност за грађане.

Такође, један од захтева општинске власти Сврљига био је да држава помогне у реконструкцији локалних путева и појединих улица у Сврљигу, а изнети су и проблеми са водоснабдевањем у летњем периоду.

Михајловић је задужила државне секретаре и помоћнике у том министарству да заједно са Путевима Србије и Железницама Србије пронађу модалитете да захтеви локалних самоуправа, који се оцене као реални, буду што пре решени.

– Добили смо уверења да ће наши захтеви бити у потпуности сагледани. Нисмо тражили превише, само основне ствари које недостају једном месту као што је Сврљиг, истакла је Трифуновићева.

Трифуновићева истиче да је у име општине Сврљиг од министарства, односно од потпредседнице Владе и њеног тима затражила да пруже подршку у:

– Изградњи моста на Тимоку

– Аутомоатизовацији пружног прелаза како би се повећала безбедност и смањило  чекање на том прелазу

– Реконструкцији улице Васе Албанца

– Проширење моста на Правачкој реци (Васе Албанца)

– Реконструкцији државног пута према Попшици

– Реконструкцији пута Грбавче-Лалинац

–  Завршетку вишенаменске спортске хале

– Решавању проблема у водоснабдевању

– Реконструкцији постројења за прераду фекалних вода Сврљига.

Састанку су присуствовали председник општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, народни посланик, Милија Милетић, директор ЈСКП “Сврљиг“ Игор Даводивоић.

Фотографија – Танјуг

Најновије на порталу Општине Сврљиг