Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Председница обилази градилишта широм Сврљига

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, у пратњи директора ЈП Дирекције за изградњу Сврљига, Бранислава Михајловића и његових помоћника, данас је обишла села Давидовац и Копајкошару где се увелико изводе грађевински радови.

01

Наиме, у Давидовцу, у центру села, изграђено је одмаралиште са надстрешницом и реновирана је просторија на ком је месту Заветни крст, црквиште овог села. Грађевинске радове преко ЈП Дирекције за изградњу, а од средстава МЗ, изводила је фирма Г.П. “Гидија“ Сврљиг. Вредност радова 244.620,00 динара.

04

У овом селу, упоредо, изводе се грађевински радови на адаптацији крова месне канцеларије који је веома стар и доста пропао.

02

У Копајошари почели су радови на уређењу платоа. У току је проширење канала и изоведе се радови на дренажи око платоа где се планира изградња верског објекта. Вредност радова износи 257.640,00 динара, а извођач је такође сврљишка фирма “Транс-комерц“.

05

Иначе, у претходном периоду, испод пећине “Самар“, у подножју густе шуме, изграђено је одмаралиште, уруђен део око водопада, постављена ограда и изграђене су степенице које воде до самог улаза пећину.

07

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, задовољна је досадашњим грађевинским радовима и поручује да поред пољопривреде, ова удаљена села, могу наћи свој економски просперитет у туризму.

06

– Давидовац има предиспозиције за бављење туризмом, лепо и мирно место са добрим људима и домаћинима може да угости многе туристе који желе да викенд или летњи и зимски одмор проведу у провј сеоској идили. Село Копајкошара је заиста туристички драгуљ сврљишке општине. Две пећине, одмаралиште, водопад и извор питке воде су веома богата туристичка понуда, а све то ће употпунити и повезивање изградњом верског објекта и пута који ће повезати Пирковац и Копајкошару, рекла је Јелена Трифуновић .

Јелена Трифуновић ће у току ове недеље обићи и остала градилишта у сврљишкој општини.

Најновије на порталу Општине Сврљиг