Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Председница о Белмужијади на Нишкој телевизији

Промоција девете привредно-туристичке и културне манифестације “’Белмужијаде“ настављена је данас на локалним и регионалним медијима.

Наиме, председница општине о великом спектаклу, који нас очекује 1, 2. и 3. августа, говорила је данас и на Нишкој телевизији у емисији “Добар дан“, али и на другим локалним и регионалним медијима.

– У програму и такмичарском делу “Белмужијаде“ учествује 1500 људи што је веома велики број, већи него протеклих година. Повећано је и интересовање за такмичење Мис пастирица, поготову за млађе категорије, што ме додатно радује. На “Белмужијади“ нам долазе и гости из Бугарске, Македоније, Словеније, Грчке и Босне и Херцеговине, и то је својеврсна прилика да у тим данима понудимо све што имамо од здраве хране и туризма, истакла је Трифуновићева.

Иначе, за време Манифестације бином ће продефиловати 210 пастирица свих узраста.

Председница општине истакла је да је веома битан догађај који је фактички саставни део “Белмужијаде“ – “Сабор гајдаша балканских земаља“, јединствена манифестација у Србији, а који је предвиђен да се одржи у петак, 1. августа.

На крају, Јелена Трифуновић позвала је све људе да дођу и уживају у специјалитетима народне кухиње, белмужу и културно-уметничком и забавном програму.

Најновије на порталу Општине Сврљиг