Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Промоција девете “Белмужијаде“

Представници општине Сврљиг, предвођени председницом Јеленом Трифуновић, иначе председницом Организационог одбора сврљишке “Белмужијаде 2014“ и народним послаником Милијом Милетићем одржали су данас у Нишу, промоцију девете привредно-туристичке и културне манифестације која се одржава 1, 2. и 3. августа у Сврљигу.

У етно амбијенту ресторана “Нишлијска механа“ данас су представници општине Сврљиг објаснили значај већ традиционалне привредно-туристичке и културне манифестације фолклора, народног стваралаштва, здраве хране, истицањем туристичких потенцијала, обичаја сврљишког краја и очувања традиционалних музичких инструмената.

Belmuz

За време промоције мајстори за справљање белужа Горан Живић и Зоран Михајловић, прошлогодишњи истакнути такмичари, припремали су овај својеврсан специјалитет који је касније послуживан свим гостима и медијима који су присуствовали.

Сврљишку трпезу и промоцију здраве хране обогатила је сврљишка јагњетина на ражњу.

Белмужијада почиње 1. августа када ће се одржати “Сабор гајдаша балканских земаља“ и Драгослав Михајловић Канаринац и Јасна Кочијашевић, други август је резервисан за Весну Змијанац а трећи за групу Тропико Бенд.

Најновије на порталу Општине Сврљиг