Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Ванредна седница Штаба за ванредне ситуације

Председница општине Сврљиг и Штаба за ванредне ситуације, Јелена Трифуновић, сазвала је данас око 16 часова ванредну седницу Штаба за ванредне ситуације на којој је донет закључак да се налаже хитна санација и оспособљавање инфраструктуре која је оштећена дејством бујица на територији општине Сврљиг.

Седници су присуствовали представници ЈП Дирекције за изградњу, ЈКСП “Сврљиг“, Општинске управе и остали представници Штаба за ванредне ситуације општине Сврљиг.

– У поподневним сатима, услед јакоф пљуска, дошло је до сливања велике количине атмосферске воде у насељу Сврљиг. Стрично оперативни тим за заштиту од поплава и клизишта одмах је предузео мере на одбрани од поплаве. На пружном прелазу у насељу Росуља због огромне количине нанона заустављен је воз из правца Књажевца. Механизација ЈКСП “Сврљиг“ је извршила чишћење и воз је прошао безбедном, објашњава Јован Ђорђевић.

Директор ЈП Дирекције за изградњу Сврљига, Бранислав Михајловић, истиче да су поједини стамбени објекти поплављени, односно да је вода ушла у подрумске просторије.

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, која је била све време на терену каже да је најкритичније било на делу пута од Сврљига према Нишу, код скретања за село Преконога, где је направљена километарска колона возила због немогућности пролаза због набујале воде.

Трифуновићева је потом, на основу извештаја, донела закључак и наложила хитну санацију и оспособљавање инфраструктуре на територији општине Сврљиг. Све радове на санацији вршиће се преко ЈП Дирекције за изградњу Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг