Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Председница са директорима о активностима

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић одржала је данас састанак са директорима и представницима јавних установа и предузећа.

О активностима у протеклом месецу говорили су Стеван Стојановић – представник Црвеног крста, Весна Недељковић – директорка Центра за социјални рад, Боринка Минић – представница ОШ “Добрила Стамболић“, Лела Митић – директорка СШ “Душан Тривунац Драгош“, Дејан Милетић – директор ПУ “Полетарац“, Владан Дикић – представник Центра за туризам, културу и спорт, Драган Будимовић – директор Дома здравља, Бранислав Михајловић – представник ЈКСП “Сврљиг“ и Добривоје Стојановић – в.д. директор ЈП “Дирекције за изградњу Сврљига“.

Углавном, у сваком предузећу активности се одвијају по плану, без већих проблема, а као једини директори истичу мањак радне снаге, првенствено у вртићу, Центру за социјални рад , ЈКСП “Сврљиг“, Дому здравља, али и другим установама.

У току протеклог месеца повећан број захтева за социјалну помоћ и захтева за домски смештај забележен је у Центру за социјални рад. По речима директорке то је уобичајна појава која долази сваке године с јесени.

Недељковићева је најавила и тзв. “рацију“ представника Центра по локалним коцкарницама, јер по неким незваничним сазнањима поједини корисници социјалну помоћ у највећој мери, уместо за куповину најосновијих потрепштина, новац дају играјући се на апаратима и слично.

Владан Дикић, представник Центра за туризам, културу и спорт, образложио је да ова установа успешно спроводи све активности у складу са програмом. Он је напоменуо да су тренутно актуелна археолошка ископавања на потезу код Нишевца, на локалитету Тимакум Маиус.

Дикић је искористио прилику те напоменуо да Центар има проблема са прокишњавањем у бисокопској сали и на још неколико места у самом објекту.

– Недавно смо имали интервенцију на крову зграде. Мајстори су санирали недостатке, али и после те санације у сали прокишњава, не само у сали, већ и у осталим просторијама у објекту, рекао је Владан Дикић и додао да је неопходно што пре пронаћи могућност за санирање и решавање тог проблема.

Поводом тога председница је поручила свим директорима да на следећем састанку донесу спискове са најнеопходнијим потребама и активностима које планирају да спроведу у току следеће године.
Бранислав Михајловић, представник ЈКСП “Сврљиг“, каже да је остварење овог предузећа 83 % и да ЈКСП “Сврљиг“ послује на најбољи начин.

– Остварење од 83% је заиста много, а готово да нема видљивих резултата. Захтевам да ми доставите те податке у писаној форми, поручила је председница Трифуновић и додала да је овом предузећу упутила наредбу како би се на време спремили за зиму и да би се поставила заштитна ограда те на тај начин заштитила поља и путни правци од сметова и великог снега.

На крају, директорима се обратио и в.д. директор ЈП “Дирекције за изградњу Сврљига“ Добривоје Стојановић.
Стојановић је у излагању истакао да се тренутно ради трећа фаза на изградњи купалишног комплекса на СЦ “Пастириште“, да се реализује акција “На динар три динара“ и да су припремљене локације за асфалтирање по селима.

Најновије на порталу Општине Сврљиг