Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Јелена Трифуновић са председницима МЗ о планирању за 2015. годину

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић одржала је састанак са председницима Месних заједница са територије општине Сврљиг на тему ’’Програмско буџетирање за 2015. годину’’.

Наиме, наредне године радиће се по принципу програмског буџетирања, што конкретно значи да директни и индиректни корисници буџета морају унапред, тачно и прецизно доставити Локалној самоуправи предлоге улагања и инвестирањa у 2015. години.

“Моја идеја је да се састанем са свим директним и индиректним корисницима буџета и да им предочим наше планове, односно планове Општине, а они су дужни да направе списак са жељама за изградњу, обнову и улагање у њиховим месним заједницама, установама и предузећима“, каже Јелена Трифуновић.

Рок за достављање спискова планова и пројеката је крај Октобра 2014. године.

“На основу спискова закључићемо шта је најреалније радити идуће године кроз акцију ’’На динар три динара’’, односно ’’На динар четири динара’’ (уколико буде било довољно средстава за повећање и унапређење ове акције) и из буџета МЗ – односно све што ће бити рађено преко ЈКПС ’’Сврљиг’’ и ЈП ’’Дирекције за изградњу Сврљига’’ “, поручила је председница општине.

Састанку су присуствовали шеф Одсека за буџет и финансије Марина Савић, директор ЈКСП ’’Сврљиг’’ Игор Давидовић и в.д. директор ЈП ’’Дирекција за изградњу Сврљига’’ Добривоје Стојановић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг