Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Више пројеката у наредној години

У току протекле недеље председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић састала се са генералним менаџером консултантске куће ЦИБОЛА из Софије, Димиром Мановим и његовим најближим сарадницима.

Представљање могућности за заједничку сарадњу Сврљига и представника ЦИБОЛА-е на пројектима прекограничне сарадње, туризма, пољопривреде, ИПА пројеката био је повод састанка општинског руководства и представника бугарске консултантске куће.

Када је реч о финансирања пројеката из Европске Уније, ЦИБОЛА иза себе има више од 400 подржаних пројеката од стране ЕУ и највећа је консултантска кућа на просторима Бугарске.

“Спремни смо да, и поред пројеката на којима ћемо радити заједно, анимирамо инвеститоре да за будућа улагања у обзир узму сврљишку општину, односно нишки регион уопште, рекао је Димитар Манов, генерални менаџер ЦИБОЛА-е и додао да они раде у сарадњи са најбољим бугарским стручњацима за финансијске, технолошке, инжењеринг и пројеката обезбеђивања заштите животне средине у пољопривреди, прехрамбеној индустрији, туризму, енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.“

Председница општине је овом приликом поручила да ће општина Сврљиг свакако конкурисати на пројектима ЕУ, наравно уз подршку прекограничне сарадње. Сврљиг ће бити фокусиран на привреду, туризам, храну, развој пољопривреде, али и презентовање/промоцију културних добара.

Састанку су поред представника локалне самоуправе и ЦИБОЛА-е присуствовали и представници ПУ “Полетарц“ Сврљиг, Дома здравља, ОШ “Добрила Стамболић“, ЈКСП “Сврљиг“, Фонда за развој пољопривреде општине Сврљиг као и секретар и директор међународних удружења прерађивача млека у Бугарској А. Апостолов.

ЦИБОЛА је основана 1999. године као агенција за управљање и финансијске саветодавне услуге које припремају инвестиционе пројекте, пословне стратегије, пројеката за финансирање у оквиру европских програма, истраживање тржишта и припрему спајања и стиче.
Ова консултантска кућа има сарадњу са водећим светским компанијама у секторима пољопривреде и хране – индустрије, индустрије уопште, туризма и информационе технологије.
За последњих петнаест година постали су лидери у области фондова ЕУ и успешно спровели преко 400 инвестиционих пројеката .

Најновије на порталу Општине Сврљиг