Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Мањак радника највећи проблем

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић одржала је данас састанак са директорима јавних предузећа и установа.

Као и на предходним састанцима и на данашњем највише полемике вођено је око проблема кадровских решења, односно недостатака радника у скоро свим предузећима и установама.

Највеће проблеме са мањком радне и стручне радне снаге имају Дом здравља и Предшколска установа “Полетарац“, а у стопу их прате Центар за туризам, културу и спорт и ЈКСП “Сврљиг“.

Зоран Гавриловић, први човек Центра за туризам, културу и спорт, каже да установа која покрива четири области са тренутним бројем упошљених радника тешко функционише.

“Недовољан број радника је проблем са којим се ова установа сусреће већ дуже време и у будуће ће све теже и теже функционисати уколико се нешто конкретно не промени“, каже Гавриловић.

Председница општине каже да су ПУ “Полетарац“ и Дом здравља у овом случају приоритети што се тиче упошљавања нових радника, али додаје да ће локална самоуправа узајамно, уз сагласности надлежних министарстава, радити на решавању кадровских проблема и у другим установама и предузећима.

У наставку састанка могле су се чути и лепе вести, као што је изградња тротоара у улици Васе Албанца која ће почети средином овог месеца, од Градског парка ка Тржном центру код зелене пијаце,  те завршетак прве и друге и почетак треће фазе на купалишном комплексу на СЦ “Пастириште“, као и асфалтирање неколико улица у Сврљигу.

На крају састанка председница Трифуновић је инсистирала да се ЈКСП “Сврљиг“ више ангажује око уређења градског насеља и да послове чишћења улица обавља на време.

Најновије на порталу Општине Сврљиг