Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сврљижани на Сајму етно-хране и пића

У Београду је јуче званично отворен девети Сајам етно-хране и пића на коме се представило више од 320 излагача међу којима су и Сврљижани.

На овој манифестацији која се одржава девети пут и траје до 29. новембра, производе припремљене по традиционалним рецептима и на традиционалан начин, представиће више од 320 излагача из Србије, Бугарске, Италије, Грчке, Румуније, Босне и Херцеговине и Кубе.

штанд

Штанд Општине Сврљиг посетили су председница општине Јелена Трифуновић, народни посланик Милија Милетић и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Снежана Богосављевић Бошковић.

Председница општине Јелена Трифуновић поручила је да је ово још једна својеврсна прилика за промоцију здраве сврљишке хране, традиције и туризма.

Пласман пољопривредних производа из Србије на светском трижишту најбоље говори о квалиттету, рекла је министарка пољопривреде Богосављевић Бошковић након посете сврљишког штанда и додала да се радује поновном сусрету са сврљишким домаћинима и домаћицама.

етно

Иначе, сврљишки штанд изазвао је пажњу многих, а посетиоци су могли да пробају најбољи сврљишки сир, сврљишки белуж, сврљишко јагње и остале специјалитете, као и да виде уникатне ручне радове са мотивима сврљишког краја, ручно плетене радове, те да пробају вина из подрума фирме “Петровић“ из Сврљига.

Најновије на порталу Општине Сврљиг