Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Потписани уговори програма запошљавања

У сали Скупштине општине Сврљиг, данас је организована свечана додела уговора корисницима програма запошљавања са територије општине Сврљиг финансираним средствима Националне службе за запошљавање.

Додели средста предходило је потписивање Споразума о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма и мера активне политике запошљавања између Општине Сврљиг и Филијале Ниш Националне службе за запошљавање.

Програм

Сврљигу је интерес да се што већи број људи оспособи и припреми за рад, а касније и добије радно место, поручио је народни посланик Милија Милетић и додао да је та процедура једино остварљива у сарадњи са Националном  службом за запошљавање.

Заменик  директора Наципналне службе за заппшљавање Драган Сикимић истакао је да је потписивање уговора пример добре сарадње општине Сврљиг и Националне службе за запошљавање.

У тројном односу – Локална самоуправа – послодавци – Национална служба за запошљавање даје резултате у смањењу стопе незапослености, односно у отварању нових радних места, рекао је Сикимић.

ЈКСП

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић рекла је да је дугогодишња штедња коју општина спроводи на крају резултирала позитивним исходом.

Сврљиг је општина која нема вишак упошљених радника у јавном сектору. Нисмо кредитно задужена општина, тако да смо буквално лидер у спровођењу овог програма, рекла је Трифуновићева и додала да је Сврљиг једна од ретиких општина која одређена средства за ову намену није преусмерила за нешто друго, већ за оно за шта су планирана на почетку године, односно за запошљавање.

Милетић

Иначе, за запошљавање Сврљижана у овој години општина Сврљиг издвојила је 8 милиона динара, што је оцењено као пример добре праксе у односу на број становника који живи овде.

Уручивању  и потписивању уговора, између осталих, присустовали су директори јавних предузећа и установа, привредници, представници локалне самоуправе, као и директор НСЗЗ Филијала Ниш Бобан Матић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг