Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Шездесет нових радних места за Сврљижане

Нови погон фабрике намештаја “Трилорд“  у коме је посао добило 60 радника, почео је данас и званично да ради. Отварању су присуствовали председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић, министар привреде Жељко Сертић, народни посланик Милија Милетић и привредници сврљишког краја.

Фабрика “Трилорд“ почела је да ради пре десетак година, али су се у почетку бавили само резањем сунђера. У новом погону почела је и производња намештаја.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић приликом отварање погона фабрике поручила је да Сврљиг ради на покретању привреде, али и туризма, и додала да је помоћ државе неопходна.

У ова тешка времена тежимо да Сврљигу вратимо стари сјај и да упослимо наше Сврљижане. Уз вашу помоћ, искрено се надам да ћемо у будућем периоду радити на отварању нових радних места, али и решавању горућих проблема – оспособљавања погона у „Хербогалу“, покретању „Крке“ и „Сиена“, поручила је Трифуновићева.

Она је од министра Сертића затражила да министарство посвети већу пажњу Сврљигу, те да заинтересованим инвеститорима предлажу и Сврљиг као повољно подручје за покретање бизниса.

Сертић-у-Сврљигу

Иначе, Министар је пре отварања погона фабрике, разговарао са председницом општине Јеленом Трифуновић и народним послаником из Сврљига Милијом Милетићем, а потом у сали локалне Скупштине и са сврљишким привредницима који су изнели своје проблеме и предлоге.

Најновије на порталу Општине Сврљиг