Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сарадња Сврљига и Ваљева

Народни посланик Милија Милетић, шеф Одсека за привреду општине Сврљиг Влада Крстић, заменица председника СО Сврљиг Драгица Ристић и шеф одборничке групе СПС-ЈС-НС Радован Митић протекле недеље боравили су у Ваљеву где су са тамошњим представницима локалне самоуправе разговарали о подстицајним мерама и развоју пољопривреде двеју општина.

На састанку са градоначелником Ваљева Станком Терзићем и замеником градоначелника и општинским већником задуженим за локални економски развој Николом Радојичићем разговарано је о подстицајним мерама у пољопривреди града Ваљева и општине Сврљиг.Valjevo 2

 

Милија Милетић је предложио да се у наредном периоду иницира повезивање земљорадничких задруга ’’Сврљижанка’’ из Сврљига са ваљевском земљорадничком задругом како би заједно наступали при набавци уматичених грла јуница сименталске расе.

У развоју пољопривреде и сточарства лежи економски опоравак Србије. Сврљиг улаже знатна средства за оживљавање села и развој пољопривреде и једна смо од водећих општина у томе, каже Милетић и додаје да је општина Сврљиг разним подстицајним мерама зауставила опадање сточног фонда и интезивно ради на унапређењу истог.

Шеф одборничке груп СПС-ЈС-НС Радован Митић истакао је да Сврљиг има одличне предиспозиције за развој сточарства, што може бити једна од главних веза Сврљига и Ваљева у даљој сарадњи.

Најновије на порталу Општине Сврљиг