Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Ускоро асфалтирање улице Васе Албанца

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и директор ЈП “Путеви Србије“ Зоран Дробњак минуле недеље потписала су уговор о асфалтирању улице Васе Албанца у дужини од 1480 метара.

Ово ће бити први већи инфраструктурни подухват у новој години. Годинама уназад имамо проблема са ударним рупама и  тротоарем у улици Васе Албанца, напокон то ћемо ове године решити. Грађани овог дела Сврљига добиће потпуно нову и модерну улицу, поручила је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић након потписивања уговора у Београду.

Ускоро асфалтирање у улици Васе АлбанцаУлица Васе Албанца је уједно и главна веза према туристичкој дестинацији Стара планина – Бабин зуб, али и повезује околна сврљишка села која су богата туристичким капацитетима, што ће у наредном периоду бити окосница привредног раста малих општина попут Сврљига.

Уређење и асфалтирање улице планира се у току ове калнедарске године, а дужина пута нешто је мања од једног и по километара.

Милија Милетић, иницијатор састанка, инсистирао је да се појача одржавање саобраћајница кроз саму општину и да се на местима где је потребно изврши реконструкција пута гребаним асфалтом.

Најновије на порталу Општине Сврљиг