Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржан априлски састанак директора

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић одржала је, већ устаљени, састанак са директорима и представницима јавних предузећа и установа са територије Сврљига.

На састанку је било речи о месечним активностима у установама и јавним предузећима, а извештај је први поднео директор сврљишког Дома здраваљ, Драган Будимовић. Он је истакао да ова здравствена установа има доста потешкоћа у раду, превасходно због недостатка кадрова. По његовим речима у току 2014. године из Дома здравља у пензију је отишло четири лекара, а само један је примљен.

Председница општине поручила је да што пре мора да се почне са унутрашњом организацијом Дома здравља, како би се олакшало функционисање установе.

Директорка средње школе “Душан Тривунац Драгош“ каже да је у току припрема за обележавање тридсет година од оснивања Средње школе. Тренутно се ради на уређењу зелене површине, а у току ове године биће извршена и реконструкција прозора.

Саша Голубовић, директор основне школе “Добрила Стамболић“ обавестио је председницу да Школа планира да у наредном периоду, уз помоћ Локалне самоуправе, изврши куповину нових котлова, јер су постојећи стари више од 40 година и дотрајали су.

У наставку састанка извештаје су поднели представници П.У. “Полетарац“, Центра за туризам, културу и спорт, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Ј.П. “Дирекције за изградњу Сврљига“.

Најновије на порталу Општине Сврљиг