Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Сврљиг – центар источне Србије за развој козарства

На иницијативу народног посланика Милије Милетића у понедељак, 4.маја, одржан је састанак у Скупштини Србије на коме су поред представника локалних самоуправа Сврљига и Ужица присуствовали и Ненад Будимовић представник Привредне коморе Србије задужен за пољопривреду и заинтересовани инвеститори из Yildirim Mehmet и Uluca Zekeryya Aybar из Турске и Мехић Семир и Нурија Мехић из Босне и Херцеговине.

Тема разговора била је унапређење козарства на подручју Републике Србије, посебно на подручју западне Србије, где би центар био град Ужице и источне Србије где би центар био Сврљиг.

Предложено је да Сврљиг као локлани центар буде уједно и носиоц овог великог Пројекта у источној Србији, те да се сврљишки фармери максимално ангажују око њега са већим бројем породичних фарми, нагласио је Милетић.

У наредном периоду планира се изградња до 1000 породичних фарми са око 150 грла коза. Фармерима би био загарантован пласман својих производа као и финансијска подршка за отпочињање породичног бизниса, речено је на састанку.

Иначе, потенцијални инвеститори који планирају да у наредном периоду посете и Сврљиг, пре састанка у Скупштини, састали су се са представницима Владе Републике Србије.

Најновије на порталу Општине Сврљиг