Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Успешно одржана прва “Тортијада“

За викенд је  у Сврљигу успешно одржана прва “Тортијада“ у оквиру Дана општине Сврљиг.

Манифестацију су отворили председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић и народни посланик Милија Милетић.


– Милија Милетић – народни посланик 

У категорији “торте са шлагом“ прво место припало је Драгани Симић из Јагодине, друго Марији Јовановић из Сврљига и треће Славици Илић такође из Сврљига.

У категорији “свечане торте“ прва награда отишла је у руке Данијеле Марчете из Јагодине, друго место заузела је торта Књажевчанке Зорице Ђорђевић, а треће Ристић Гордане из Алексинца.

У категорији “дечје торте“ прво место заузела је торта Далиборке Раденовић из Књажевца, друго Саша Алексић из Сврљига и треће Драгана Петровић из Ниша.


–  Сања Илић Балканика – естрадни уметник   

Торте у категорији “универзалне“ награђене су следећим редоследом: прво место Радојевић Марина из Ниша, друго Радојевић Ружица из Сврљига, треће место Јелена Петковић из Књажевца, четврто “Коло српских сестара“ Сврљиг и пето Ћирић Зорица из Зајечара.


– Санела Михајловић – члан организационог одбора “Тортијада“

На манифестацији “Тортијада“ учествовало је око четрдесетак излагача из Сврљига, Књажевца, Ниша, Јагодине, Зајечара, Нишке Бање, као и из сврљишких села Преконога, Драјинац и Округлица.

Овогодишњи жири радио је у саставу Мартин Михајловић – кувар, Драгослав Михајловић Канаринац – естрадни уметник, Накица Антић – просветни радник и Сања Илић Балканика – естрадни уметник.

Вредно је истаћи да је манифестација имала хуманитарни карактер, те да су све торте подељене деци са посебним потребама и социјолно угроженим породицама.

Најновије на порталу Општине Сврљиг