Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Обавештење послодавцима са територије општине Сврљиг

Општина Сврљиг обавештава све послодавце са територије општине Сврљиг да намерава да уведе нову меру у Акциони план запошљавања под називом : Обука на захтев послодавца са територије општине Сврљиг.

Мера садржи обучавање и стицање практичних знања и вештина потребних за обављање послова на конкретном радном месту. Програм подразумева реализацију обуке у трајању од 2 месеца (у зависности од врсте, сложености послова и других елемената од значаја за трајање обуке), у складу са стандардима обука, као и заснивање радног односа са лицима која су са успехом завршила обуку. На основу образложеног захтева Националној служби, послодавац може да заснује радни однос са полазником обуке и за време трајања обуке, уз обавезу да након завршене обуке лице остане у радном односу минимум још 6 месеци.

С тим у вези позивају се сви послодавци који имају интересовање за спровођење ове мере – Обуке на захтев послодавца са територије општине Сврљиг, да се до петка 12.06.2015 године јаве у просторије Општинске управе, начелнику Дејани Митић ради евидентирања потреба.

Контакт телефон : 821 018 локал 104.

Најновије на порталу Општине Сврљиг