Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посао за 200 Сврљижана

На иницијативу народног посланика Милије Милетића данас је одржан састанак привредника и представника локалне самоуправе општине Сврљиг на тему отварања нових радних места у 2015. години.

За упошљавање Сврљижана опредељено је 21 милион динара, од којих је 9 милиона обезбедила општина Сврљиг – а остатак Национална служба за запошљавање и биће усмерени на реализацију програма стручне праксе, самозапошљавање Сврљижана и јавне радове који ће се обављати на територији сврљишке општине.

Милетић је искористио прилику да присутне упозна са новим програмом ’’Обука као посао послодавца’’ где би Машинска индустрија МИН ДИВ Сврљиг могла да упосли 150 радника.

У том програму општина Сврљиг директно субвенционише послодавца два месеца, док послодавац након тога преузима обавезу према радницима и финансира програм наредних шест месеци.

Помоћник председнице општине Сврљиг Марко Младеновић каже да је акценат у упошљавању фокусиран на младе људе и да ће ново запослење путем програма добити око 200 младих људи.

Начелница општинске управе општине Сврљиг Дејана Митић истиче да ће се спровођењем активне политике запошљавања у многоме побољшати економски положај младих људи, али и уопште пословни амбијент у Сврљигу.

Најновије на порталу Општине Сврљиг