Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Нове инвестиције у области пластеничке производње

Протеклог месеца, на иницијативу народног посланика Милије Милетића, делегација општине Сврљиг на челу са помоћником председнице општине Марком Младеновићем и шефом Одсека за пољопривреду и привреду Владом Крстићем, боравила је у студијској посети Италији у трајању од три дана.

Тема студијске посете била је разговор о инвестицијама у области пољопривреде, конкретно пластеничке производње.

Пластеници у Италији

Домаћини студијске посете била је задруга “Понтинатура“ и њен сувласник Иван Барсело.

Иначе, ово привредно друштво у целој Италији има око 100 хектара под пластеницима и врло је заинтересовано за улагање у области органске пластеничке производње.

На састанцима је договорено да се најпре организује обука у Италији за два пољопривредна произвођача из Сврљига у трајању од две године, а наредни корак биће инвестиција у пластенике на територији сврљишке општине, на укупној површини од 10 до 15 хектара. Своју производњу ова италијанска задруга махом извози на север Европе, што би била шанса за нови привредни раст општине Сврљиг у области пољопривреде.

Погон прераде

Ово је велика шанса за развој интензивне пољопривредне производње у нашој општини, али и за упошљавање Сврљижана, јер овај вид пољопривредне производње захтева значајан број радника, нагласио је помоћник председнице општине Сврљиг Марко Младеновић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг