Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Посета општини Мајданпек

Помоћница председнице општине Сврљиг, Драгица Ристић и шеф одборничке групе СПС-ЈС-НС Радован Митић, на позив председника општине и председника скупштине, обишли су општину Мајданпек.

Приликом радне посете било је речи о сарадњи двеју општина пре свега у области пољопривреде, а потом и у области развоја туризма.

Како општина Сврљиг има већег искуства и позитивних резултата у субвенционисању пољопривредних произвођача помоћница председнице општине Сврљиг, Драгица Ристић обећала је сарадњу на свим пољима како би се позитивна искуства искористила на прави начин.
Поред разговора на тему пољопривреде, представници двеју општина разговарали су и о развоју сеоског, ловног, верског и туризма уопште.

Том приликом представници Сврљига и Мајданпека обишли су Рајкову пећину где је донацијом из ЕУ у износу од 50.000 евра уређен један део пећине, те је на тај начин привучен већи број туриста него лане.

Како и Сврљиг располаже добрим туристичким капацитетима, поготово пећинама и здравом и нетакнутом природом договорили смо интензивну сарадњу на свим пољима, поготову у развоју Преконошке и Самар пећине, истакла је Драгица Ристић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг