Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана 41. седница Општинског већа

Данас је одржана 41. седница Општинског већа општине Сврљиг.

Седницом је председавала председница општине и већа Јелена Трифуновић, а присутним већницима прикључио се и новоизабрани већник Драган Илић, бивши портпарол општине Сврљиг.

На дневном реду нашло се седам тачака међу којима су најзначајније биле “Доношење стратегије управљања ризиком општине Сврљиг“, “Расписивање јавног конкурса за доделу средстава црквама и верским заједницама за реализацију програмских активности у 2015. години“ и “Доношење одлуке о финансирању пројеката невладиних организација из буџета општине Сврљиг“.

Након усвајања записника са претходног већа, Бојан Јовановић упознао је већнике са “Доношењем стратегије управљања ризиком општине Сврљиг“. Он је истакао да Општинско веће треба оформити стручни тим који ће се бавити питањима стратегије управљања ризиком.

Данас је усвојена и тачка “Расписивање јавног конкурса за доделу средстава црквама и верским заједницама“.

Заменик председнице општине Сврљиг Драган Петровић истакао је да општина ради на унапређењу побољшања односа између верника и цркве и да ће са таквом праксом наставити и у даљој будућности.

Сви одборници подржали су раписивање овог конкурса, осим већника Бранислава Михајловића који је био уздржан.

Данас је донета одлука о финансирању пројеката невладиних организација из буџета општине Сврљиг, за чију намену је издвојено 500.000 динара из општинске касе. На другом конкурсу пристигло је десет пријава, а за средстава аплицирало је девет удружења са територије општине Сврљиг.

Драган Петровић овом приликом поручио је да средства за следећу годину треба повећати јер по његовим речима “има заиста смислених ствари које ће унапредити квалитет живота у општини Сврљиг“.

Владица Живановић закључио је да се у наредном периоду треба организовати обуке на тему “писање пројеката“, како би се људи детаљније упознали и стекли нова знања из области припреме пројеката којим аплицирају код општине.

Најновије на порталу Општине Сврљиг