Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Састанак са директорима јавних предузећа и установа

Данас је одржан устаљени радни састанак председнице општине Сврљиг са директорима јавних предузећа и установа које послују на територији сврљишке општине.

Све установе раде планираном динамиком без већих потешкоћа, закључено је на данашњем заседању.

Саша Голубовић – директор ОШ “Добрила Стамболић“ каже да је у претходном периоду квалитетно извршена реконструкција платоа и дворишта школе, те да Школа сада планира да обнови већ и онако застареле радијаторе, који ће по речима Голубовића грејати Средњу и Основну, али и будућу вишенаменску спортску халу која се налази између ове две образовне установе.

Честитајући Светски дан старих, Венса Недељковић, директор Центра за социјални рад, похвалила се новим аутомобилом “Пежо 306“ који је Центар добио од Управе царине на коришћење, а преузет је пре неколико дана из Београда.

Главна сестра сврљишког Дома здравља Весна Видојковић поручила је да ће вакцинација против сезонског грипа кренути 5. октобра, а да ће на сеоском подручју вакцине носити здравствени радници који ће житеље вакцинисати у сеоским амбулантама.

Директор ЈП “Дирекција за изградњу Сврљига“ Добривоје Стојановић, рекао је да акција “На динар, четири динара“ иде по протоколу и да ће се у наредном периоду асфалтирати и изградити многи путеви и улице у селима и широм сврљишке општине. Он је наговестио да ће се ускоро завршити и започети радови на изградњи водоводне мреже у улици Раше Цветковића, а потом ће се кренути са уређењем канализационе мреже.

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић оценила је да све установе раде по планираној динамици и поручила да се, док год траје лепо време, мора радити даноноћно на уређењу Сврљига и сврљишких села, како би се 2016. година дочекала у бољем амбијенту, привлачнијем за потенијалне инвеститоре и туристе.

Најновије на порталу Општине Сврљиг