Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Више беба и бракова у Сврљиг

У октобру 2015-те године на територији општине Сврљиг рођено је 10 беба и склопљено је 7 бракова, речено је данас на подели једнократне новчане помоћи родитељима тек рођене деце и новим брачним паровима која је одржана у сали Скупштине општине Сврљиг.

Председница општине Сврљиг уручујући једнократну помоћ, честитала је Сврљижанима и Сврљижанкама на приновама и новим брачним заједницама које су протеклог месеца биле највише у односу на ранији период.

Драго ми је да вас видим лепе, загрљене и насмејане. Општина ће и даље настојати да помаже младим људима који желе да остану у Сврљигу и овде заснују породицу. Честитам вам од срца принове, а новим брачним паровима желим да се што пре видимо и по другом основу, поручила је председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић.

Председница истиче да је целокупна политика Општине Сврљиг – реализацијом ове одлуке, крајем 2011. односно почетком 2012. године, била намера да се пре свега млади људи одлучују за стварање породице знајући да ће у првој години породичног живота Општина стати уз њих.

Најновије на порталу Општине Сврљиг