Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржан састанак директора и председнице, последњи у овој години

Данас је у канцеларији председнице општине Сврљиг Јелене Трифуновић одржан последњи овогодишњи састанак са директорима сврљишких јавних предузећа и установа.

У скоро свим установама и предузећима стање је редовно, припремају се планови за наредну 2016. годину и завршавају започети послови из текуће године.

Директор Дома Здравља Драган Будимовић истакао је да ова здравствена установа има потребу за набавком једног комби возила којим би се у наредној години превозили пацијенти који иду на хемодијализу и тренутно их има 9 у Сврљигу.

Председница општине Сврљиг каже да је општина спремна да помогне и у сарадњи са Домом здравља набави ово возило које би олакшало превоз пацијената, пре свега због сигурности и безбедности свих суграђана.

Иначе, што се тиче културе на нивоу општине Сврљиг у претходном периоду доста је урађено, рекао је шеф рачуноводства Центра за туризам, културу и спорт Владан Дикић.

Он истиче да је само у прошлом месецу на репертоару Центра био богат културни садржај, од промоција књига, трибина, до веома значајне манифестације “Дани Гордане Тодоровић“ и штампања најновијег часописа “Бдење“. Дикић је рекао да Центар тренутно ради на реализацији пројеката Министарства културе и информисања, прибавља и дигитализује своју делатност, а у току је процедура куповине савременог скенера који ће омогућити скенирање књига на најбољи могући начин, што би конкретно значило да би Библиотека могла постати и једним делом електронска.

Добривоје Стојановић, В.Д. директор ЈП “Дирекције за изградњу Сврљига“ каже да се послови полако привршавају, да су многе акције и завршене, те да је доста урађено у овој календарској години.

До краја године, уколико временски услови дозволе, биће асфалтиране улице Олге Ђорђевић, Сајтарева, Младенова, Миодрага Сарајлије и 13. Октобра, речено је на данашњем састанку.

Најновије на порталу Општине Сврљиг