Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Успех Сврљижана на десетом сајму “Етно храна и пиће“ у Београду

На десетом сајму “Етно храна и пиће“ који је одржан у Београду од 25. до 28. новембра општина Сврљиг је са својим излагачима општини донела многа признања, захвалнице, похвалнице, али и златне медаље.

Наиме, општина Сврљиг је по оцени стручног жирија имала најбоље уређен и најлепши штанд на сајму и за то је освојила златну медаљу.

У приреми хране прво место освојио је Саша Алексић у категорији “мафини“, а друго место у истој катетгорији освојила је Татјана Виденовић.

У категорији дечијих торти друго место освојила је Санела Михајловић.

Када су у питању славски колачи друго место у тој категорији освојила је Николова Петровић.

Учитељица Накица Антић која се бави и карвингом на Сајму је освојила медаљу за треће место у свеукупном такмичењу.

На крају, дипломе за учешће и ангажман добили су Драгана Деспотовић и Небојша Милојић.

Добитницима награда и свим учесницима из Сврљига на успесима честитао је народни посланик Милија Милетић.

Драго ми је да сте и ове године показали да сте праве домаћице и домаћини. Част ми је што сам из Сврљига и што сте на најбољи могући начин представили нашу малу, али ипак значајну општину. Сврљиг има шта да понуди и да покаже, а ја ћу се залагати да се у наредном периоду помогне сваком домаћинству које интензивно ради на производњи ручних радова, домаћих производа и сл. како би се повећала, односно проширила производња сврљишких производа, рекао је Милеитћ.

Учесницима је на успеху честитала и председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић истакавши да Сврљиг годинама уназад бележи завидне резултате на скоро свим сајмовима и такмичењима.

Иначе, у дане Сајма главни координатор на штанду била је помоћница председнице општине Драгица Ристић, која је поручила да ће општина наставити да помаже своје привреднике, удружења и све људе добре воље који раде на унапређењу домаће производње.

Најновије на порталу Општине Сврљиг