Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржан састанак са директорима

По традицији, почетком сваког месеца, председница општине Сврљиг сазива састанке и састаје се директорима и представницима установа и јавних предузећа како би се анализарло стање, сагледало пословање и активности свих буџетских корисника, односно јавних предузећа и установа.

Данас су директори говорили о свим активностима у току прошлог месеца, успесима и проблемима на свим пољима.

У име ЈП “Дирекције за изградњу Сврљига“ састанку је присуствовао радник Иван Божиновић. Он је рекао да ово предузеће тренутно ради на расписивању јавних набавки и  да се све активности одвијају планирано.

ЈКСП “Сврљиг“ ради устаљено, без већих проблема, а у току фебруара већи обим рада био је усмерен ка административним пословима и расписивању јавних набавки, саопштио је директор Игор Давидовић.

Директорка СШ “Душан Тривунац Драгош“ Лела Митић, задовољна досадашњим многобројним успесима ученика, најавила је нова ангажовања на пољу конкурисања према одређеним фондовима и писању пројеката у циљу свеобухватног напретка школе и саме наставе.

У основној школи “Добрла Стамболић“се редовне и планиране активности одвијају успешно, рекао је Саша Голубовић – директор установе.

И у ПУ “Полетарац“ се у протеклом месецу одвијало све по плану, без великих проблема  у раду, саопштио је директор Дејан Милетић.

Директорка Центра за социјални рад општине Сврљиг Весна Недељковић истиче да овој установи због повећаног обима посла недостају радници и да је то проблем са којим се суочавају дуже време, и додаје да узајамно раде на проналажењу адекватног решења.

Зоран Гавриловић, директор Центра за туризам, културу и спорт општине Сврљиг се укратко осврнуо на активности Центра током протеклог месеца, а највећи део свог излагања посветио је недавној Скупштинској одлуци о систематизацији радних места и исказао незадовољство одобреном квотом укупног броја радника у односу на друге кориснике буџетских средстава.

У наставку свог излагања учеснике састанка и председницу општине Сврљиг упознао је са немилим догађајем који се догодио у Центру за туризам, културу и спорт пре неколико дана, рекавши да је незадовољан писањем интернет портала “Јужне вести“ о овом догађају, јер тврди да је чланак о овом догађају написан сензационалистички, тенденциозно и злонамерно, без званично утврђених чињеница од стране надлежних органа, са једним циљем да се њему лично, раднику, установи, као и општини Сврљиг нанесе  морална и свака друга штета.

Директор Зоран Гавриловић је поставио питање да ли се од пара пореских обвезника издвајају средства по пројектима за медије, међу којима је и поменути портал, за објективно информисање – од значаја за грађане општине Сврљиг и промоцију општине Сврљиг, или за пласирање произвољних и само делимично тачних информација. И ако је већ тако, било би сврсисходније да се та средства усмере за побољшање материјалног положаја социјално угрожених грађана, у образовање, здравство и развој туризма и културе, нагласио је он.

Најновије на порталу Општине Сврљиг