Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Развој руралног туризма кроз IPARD програм

У петак, 21. августа 2020. године, у 10 часова, у сали Општине Сврљиг, представљена је мера IPARD програма, којом је предвиђена помоћ за развој руралног туризма.

На предавању које организовала Регионална развојна агенција „Југ“, заједно са Општином Сврљиг и Центром за туризам, културу и спорт  детаљно су представљени сви елементи програма, услови, рокови, ограничења, потребна документација, процедуре, као и начин контроле спровођења целокупног процеса.

Подршка кроз Меру 7 намењена је пре свега физичким лицима – носиоцима или члановима регистрованих пољопривредних газдинстава у руралним подручјима, али и предузетницима, правним лицима, која су основана, раде или своју инвестицију реализују у руралним подручјима.

IPARD подстицаји утврђују се у процентуалном износу до 65 % вредности прихватљивих трошкова инвестиције, умањених за износ пореза на додату вредност.

Корисник IPARD подстицаја може да оствари право на исте у износу од најмање 5.000, a највише 300.000 евра по захтеву, без обзира на укупну вредност инвестиције.

Окупљенуима се у име Општине Сврљиг обратио председник Мирослав Марковић рекавши да је један од приоритета развоја општине – унапређењење туризма.

Имамо повећан број туриста на територији целе општине, а један од кључних проблема је недостатак довољног броја смештајних капацитета, рекао је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг