Општина Сврљиг

Радетова 31, 18360 Сврљиг

+381 (18) 821 018

Контакт телефон

Радно време

Пон. - Пет. 7:00 – 15:00

Развој руралног туризма кроз IPARD програм

У петак, 21. августа 2020. године, у 10 часова, у сали Општине Сврљиг, представљена је мера IPARD програма, којом је предвиђена помоћ за развој руралног туризма.

На предавању које организовала Регионална развојна агенција „Југ“, заједно са Општином Сврљиг и Центром за туризам, културу и спорт  детаљно су представљени сви елементи програма, услови, рокови, ограничења, потребна документација, процедуре, као и начин контроле спровођења целокупног процеса.

Подршка кроз Меру 7 намењена је пре свега физичким лицима – носиоцима или члановима регистрованих пољопривредних газдинстава у руралним подручјима, али и предузетницима, правним лицима, која су основана, раде или своју инвестицију реализују у руралним подручјима.

IPARD подстицаји утврђују се у процентуалном износу до 65 % вредности прихватљивих трошкова инвестиције, умањених за износ пореза на додату вредност.

Корисник IPARD подстицаја може да оствари право на исте у износу од најмање 5.000, a највише 300.000 евра по захтеву, без обзира на укупну вредност инвестиције.

Окупљенуима се у име Општине Сврљиг обратио председник Мирослав Марковић рекавши да је један од приоритета развоја општине – унапређењење туризма.

Имамо повећан број туриста на територији целе општине, а један од кључних проблема је недостатак довољног броја смештајних капацитета, рекао је Марковић.

Најновије на порталу Општине Сврљиг

Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Сврљиг у 2023. години.

Јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области

Опширније

Председник општине Сврљиг