Општина Сврљиг

Претрага
Close this search box.

Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана нова седница Општинског штаба за ванредне ситуације којом је председавао командант штаба и председник општине Мирослав Марковић.

На дневном реду нашле су се тачке које се тичу уклањања радиоактивних громобрана са територије сврљишке општине, рад зимске службе и актуелна епидемиолошка ситуација у Сврљигу.

На територији Сврљига постоје два радио-активна громобрана, како је речено на згради некадашњег ,,Прогреса“ и на Зеленом врху.
За измештање громобрана предвиђена су средства, а реализација ће уследити након консултације Општинског штаба са Управом за ванредне ситуације.

Чланови Штаба разматрали су и стање у ЈКСП ,,Сврљиг“ по питању зимског одржавања путева.
Директор Јован Ђорђевић, члан Штаба, рекао је да ЈКСП ,,Сврљиг“ располаже са исправном механизацијом и да за потребе одржавања путева на стању има 18,5 тона соли и 18 тона ризле.

Председник општине Мирослав Марковић рекао је да ће се ситуација зимског одржавања путева пратити, те да ће, уколико буде било потребе, набавити додатне количине соли и ризле.

Када је у питању епидемиолошка ситуација у Сврљигу, председник општине Мирослав Марковић обавестио је чланове да је тренутно 20 оболелих од короне на територији општине, те да је по последњим информацијама троје излечено.
Он додаје да је ситуација под контролом, али да сви морају водити рачуна и поштовати мере и препоруке Владе Србије и локалног штаба.

Марковић је позвао све угоститеље да поштују радно време до 23 сати, те наговестио да ће можда у наредним данима бити донете нове мере о којима ће јавност благовремено бити обавештена.

Иначе, сваке вечери након 23 сата полицијске патроле обилазе град и из приложеног се може закључити да нико не крши прописане мере.

Бојан Јовановић из Локалне самоуправе наговештава да је Министарство одбране спремно да пружи помоћ, уколико буде било потребе, у дезинфиковању улица и других јавних површина.

Са Штаба је поново упућен апел свима да избегавају већа окупљања и да поштују меру која предвиђа окупљање до пет особа.

Фотографије: Марко Миладиновић

Најновије на порталу Општине Сврљиг